CD Shop - Yoga för kvinnor

2 korta pass för binjurar och hormonbalans

Det är binjurarna som producerar våra stresshormoner och de är nyckeln till att minska stress och återhämta sig i pressade perioder. Binjurarna har också en stor roll i hela hormonbalansen, är binjurarna stressade blir det obalans i hela körtelsystemet. Det finns mycket vi kan göra för att hjälpa kroppen att återhämta sig. Denna CD innehåller 2 yogapass som är ca 35 min långa. Ett för binjurarna och ett för hormonbalans. För dig som vill minska stress och börja skapa hormonbalans är denna CD bra att börja med.

2 korta pass för binjurar och hormonbalans

225 kr inkl frakt

Beställ

MediYoga för kvinnans Hormonsystem

Många kvinnor idag har olika symtom från hormonsystemet t.ex: PMS, infertilitet, klimakteriesymtom etc. Yoga för kvinnans hormonsystem pass 1-4 är verktyg för att själv kunna jobba med att vitalisera och balansera hormonerna. De olika passen jobbar på äggstockar, sköldkörtel, binjurar och hypofys. Alla pass har olika övningar med samma syfte. Det är självklart också en bra allmän och vitaliserande yogaträning för alla kvinnor och starkt stressreducerande.
Denna yoga baserar sig på Mediyoga som kommer från kundaliniyogan. Yogan är relativt lugn och introspektiv där vi lär oss att lyssna inåt och förstå kroppens signaler.

Pass 1: 225 kr inkl frakt

Pass 2: 225 kr inkl frakt

Pass 3: 225 kr inkl frakt

Pass 4: 225 kr inkl frakt

Paketpris, cd 1-4: 799 kr (ord.pris 900 kr)

Beställ

Gravidyoga:

Under graviditeten genomgår kvinnan en stor förändring både kroppsligt och känslomässigt. Gravidyogan hjälper till att skapa en fin graviditet, bra förlossningsupplevelse och en så bra start som möjligt för den nya familjen. Det är en bra förlossningsförberedelse med andning och avslappning i fokus. Yogan minskar graviditetsbesvär och underlättar anknytningen till den nya lilla människan. Yogan jobbar också på djupare plan med rädslor och oro i samband med t.ex. förlossning och föräldraskap.

Sträck ut och släpp på spänningar:
225 kr inkl frakt

Stärk höfter och bäcken:
225 kr inkl frakt

Vårda dig själv:
225 kr inkl frakt

Paketpris, cd 1-3: 575 kr (ord.pris 675 kr)

Beställ

Dinah Rodrigues yoga för hormoner

Detta är en yogaform som mestadels baserar sig på Hathayoga. Det är en fysisk yoga som bara är utveckad för att påverka körtelsystemet. Förväxla inte denna yogaform med Mediyogan som är lugnare och mer introspektiv.
Yogan är utvecklad av Dinah Rodrigues. Kraftfulla yogiska tekniker som riktar in sig på äggstockar, sköldkörtel, hypofys och binjurar för att revitalisera hormonproduktionen. Yogan rekommenderas till alla friska kvinnor och till kvinnor med PMS, PCOS, infertilitet och symtom under klimakteriet. Även bra efter klimakteriet för att fortsätta känna sig ung och vital. Du får lära dig ett program som du kan träna hemma. Denna yogaform är en mix mellan hathayoga, kundliniyoga och tibetanska fokuseringstekniker.

Hormonyoga enligt Dinah Rodrigues finns endast som ljudfil inkl. kompendium med bilder. Ljudfilen och kompendiet mailas ut via sprend.com.

225 kr

Beställ

IDA Näsplugg

Andningen har en djupgående effekt på både kropp och sinne. Genom forskning har man idag kunnat visa att andning genom olika näsborrar påverkar det autonoma nervsystemet. Andning genom höger näsborre aktiverar sympatiska nervsystemet som höjer aktiviteten i kroppen. Andning genom vänster näsborre aktiverar parasympatiska nervsystemet och sänker aktiviteten.

Hur du använder IDA

Genom att stoppa in IDA näspluggen i ena näsborren kan du påverka den delen av nervsystemet du önskar.
· Näsplugg i höger näsborre för ex. avspänning, minskad stress, skapa lugn och ro, somna lättare.
· Näsplugg i vänster näsborre för ex. energi, vitalitet, ökad klarhet, koncentration.

Mät längden av din näsborre och välj den näsplugg som är närmast större än din uppmätta storlek:

IDA Näsplugg S/M/L – 1 av varje  249 kr/förpackning
IDA Näsplugg Small – 1 stycken, största mått ca 13 mm
IDA Näsplugg Medium – 1 stycken, största mått ca 16 mm
IDA Näsplugg Large – 1 stycken, största mått ca 20 mm

99 kr/förpackning,  Beställ här eller via www.idanasplugg.se

Beställ

 

Ellen Engvall är legitimerad sjuksköterska och barnmorska, yogalärare och terapeut utbildad på Institutet för medicinskt yoga, samt utbildad i hormonyoga av Dinah Rodrigues. Kvinnors välbefinnande har länge legat i fokus för Ellens verksamhet och hon har lång klinisk erfarenhet av arbete med kvinnor. Hon ger idag lärarutbildningar inom medicinsk yoga, både gravidyoga och yoga för kvinnans hormonsystem, håller yogakurser samt ger individuell rådgivning vid fertilitet, graviditet och andra kvinnorelaterade besvär som PMS och klimakteriesyndrom.

Ellen har själv utvecklat yogan och konceptet kring yoga för kvinnor genom livets olika faser och hur man med hjälp av yogan kan stödja, underlätta och balansera kropp, sinne och känslor. Följande produkter är tänkta som verktyg för egen träning i hemmet för att kunna träna regelbundet.