Utbildning - Yoga för kvinnor

Utbildning

 

 

 

Följande utbildningar kan du läsa om och boka via

 

www.mediyoga.se

- Grundutbildning till instruktör i MediYoga/gravidyoga för Barnmorskor

- MediYoga för binjurarna- Nyckeln till stressreducering, återhämtning och balans i    körtelsystemet.

- Mediyoga för gravida

- Mediyoga för kvinnans hormonsystem

 

 

Öppna kurser för allmänheten

 

Yoga för binjurar och hormonbalans

 

Hösten 2017 i Stockholm: torsdag och fredag kl 9:30-15:30, lunch ca kl 12-13
Två kurstillfällen: 14-15/9 samt 7-8/12

En 2-dagars kurs aktuell för de flesta av oss. Idag tror man att upp till 80 % lider av någon grad av trötta binjurar och fler och fler kvinnor och män lider av hormonobalanser av olika slag.

Du behöver inte ha någon yogaerfarenhet för att gå denna kurs men det går lika bra att delta om du är en van yogi.

Målet med kursen
Detta är en kurs för dig som vill lära dig mer om binjurarnas roll vid stress och hur binjurarna påverkar hormonbalansen i hela kroppen. Du får verktyg som kan hjälpa till att minska stressen i din kropp och lära dig hur du kan skapa balans på djupet. Binjurarna är nyckeln till minskad stress och återhämtning. En kurs för ny energi och livslust, för en tillvaro med mer glädje, närvaro och balans.

Kursen ger dig också material för att kunna hjälpa andra som är stressade och har trötta binjurar och/eller upplever hormonobalans i kroppen.

Omfattning
Kursen omfattar två dagar där vi blandar teori och praktik.

Kursinnehåll

 • Yoga för binjurarna
 • Yoga för hormonbalans
 • Vad är stress
 • Binjurarnas roll och funktion
 • Hormonobalans, vad är det?
 • Kost för minskad stress och hormonbalans
 • Livsstilsfrågor
 • Vad kan du göra själv?
 • Hur du kan lägga upp en kurs om du vill förmedla detta till andra

 

Lärare
Ellen Engvall, Barnmorska och Mediyogaterapeut.

Plats
Yoganu, Finntorpsvägen 5A, Nacka, Stockholm

Kursavgift
1 950 kr inkl moms. I kurskostnaden ingår mp3 fil med yogapassen och kompendium samt det material du behöver om du ska förmedla detta till andra.

Anmäl dig här

 

Yogautbildningar för dig som redan är Mediyogautbildad

 

Yoga för kvinnans hormonsystem -

Det här är en vidareutbildning för dig som vill veta mer om Hur du med hjälp av yogan kan vitalisera och balansera det kvinnliga hormonsystemet. Hormonerna är nyckeln till vårt välbefinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Du får lära dig vilka verktyg som finns inom yogan för att möta kvinnor med olika hormonobalanser. Yogan är lämplig för alla kvinnor som vill vitalisera och balansera sina hormoner från tonåren och framåt med eller utan hormonsymtom. Yogan är även ypperlig efter klimakteriet för att behålla vitaliteten långt upp i åren.

Yogan baserar sig från yogaövningar som kommer från kundaliniyogan. och är bred, komplett, och dessutom en av de mest ursprungliga yogaformerna. Yogaövningarna är till för att utveckla fysisk smidighet, skapa mental avslappning, balans och ge insikt.

Mål med utbildningen
Att du ska förstå hur hormonerna påverkar välbefinnandet och vad det kan uppstå för problem när de är i obalans samt kunna förmedla Yoga speciellt för personer med hormonella symtom och till kvinnor i allmänhet som vill vitalisera och balansera sitt hormonsystem.

Omfattning
Utbildningen är fyra hela dagar fördelade på två tillfällen, 2+2, med ca 2 månaders mellanrum. Mellan de lärarledda heldagarna får deltagaren praktiska hemuppgifter. Den praktiska upplevelsen är lika viktig som den teoretiska vilket gör att utbildningen erbjuds endast 2+2 dagar, med ca 2 månaders mellanrum i Stockholm och en dags mellanrum i Barcelona.

32 lektionstimmar är schemalagd tid och 80 timmar teoretiska hemstudier, självträning och eget arbete med att instruera. Utbildningen innefattar praktiskt arbete och bygger på att själv träna yoga dagligen samt att arbeta självständigt med att instruera.

Kursinnehåll

 • 4 olika yogapass för hormonsystemet
 • Andningstekniker
 • Meditationer för kvinnor
 • Att vara kvinna, yogisk filosofi
 • Körtlar och hormoner
 • Infertilitet
 • PMS
 • Klimakteriet
 • Andra hormonrelaterade besvär
 • Chakrasystemet och kvinnan
 • kost
 • Stress

Hemarbete
Träna yoga på egen hand och instruera de nya verktygen till egna klienter.
Skriva en redogörelse på minst en A4-sida som beskriver erfarenheter av egen. Skriva en A4 sida med egna reflektioner om att vara kvinna.

Lärare
Ellen Engvall, Barnmorska och mediyogaterapeut.

Plats
Stockholm: Conscious Life Center, Magnusladulåsgata 48, Mitt på Södermalm.

Vem kan söka?
Du som är utbildad mediyogainstruktör/terapeut.

Kursmaterial
Du får mp3 filer på de yogapass som vi går igenom. Ett kurskompendium och det material du behöver för att leda hormonyoga. Alla kursdagar filmas och du får tillgång till dessa filmer så att du kan gå igenom kursen igen när du vill och i egen takt.

Kursavgift
7 575 kr inkl moms i Sverige, Vid anmälan betalas 2000 kr som är en del av kursavgiften. Resterande belopp 5 575kr betalas i förskott, via faktura, senast fyra veckor före kursstart. Delbetalning är möjligt, kontakta Läraren vid anmälan.

Vid avanmälan mer än 5 v före kursstart återbetalas anmälningsavgiften minus 500 kr i administrativ avgift. Vid avanmälan mindre än 5 v innan kursstart återbetalas inte anmälningsavgiften. Om du väljer att avbryta utbildningen under pågående kurs återbetalas kursavgiften endast om du har ett läkarintyg som beskriver orsaken och där läkaren styrker att kursen måste avbrytas.

Anmälan
Anmälan göres på www.mediyoga.se
Uppge yogalärarutbildning, yogaerfarenhet och syftet med ditt deltagande i kursen.
Faktureringsadress samt mobilnummer.

 

RÖSTER OM UTBILDNINGEN:
”En spännande kurs och bra att få lära sig om kvinnans hormoner. Det var mycket som jag inte visste om. Jag tror att jättemånga som har problem med hormonerna och behöver den här typen av yoga. En jättebra kurs med djupdykning och helheten om hur allt hänger ihop.”

”En väldigt intressant och aktuell fördjupningskurs med innehåll som varje kvinna borde få ta del av! Den har inneburit en hel del egen träning och läsning. Härliga yogapass som jag gärna vill lära ut så att fler kvinnor fastnar för MediYoga!”

”Ellen är en mycket pedagogisk jordnära person men som har mycket klinisk kunskap. Detta förmedlar hon på ett proffesionellt sätt och har utvecklat dessa hormonbalanspass som verkligen ger resultat.”

”Denna utbildning tycker jag har gett mig som kvinna mycket mer erfarenhet och förståelse för hur jag som yogaterapeut kan möta människor på ytterligare ett nytt plan. Vi kvinnor är ju speciella och i den här utbildningen får man verkligen verktyg för sig själv men ocskå för att växa som yogaterapeut. Tack Ellen för den fantastiska kunskap du besitter och förmedlar till oss andra!”

 

Gravidyogautbildning

Yoga för gravida är ett fantastiskt redskap under graviditeten och den kommande förlossningen. Yogan stärker kroppen på flera plan och den gravida lär sig inte bara att slappna utan också att fokusera. Kroppsmedvetenheten och den intuitiva förmåga stärks också med hjälp av gravidyoga och den gravida lär sig att få total kontroll över andningen, vilket kommer vara till stor hjälp vid den kommande förlossningen.

Flera internationella studier visar att kvinnor som tränar yoga för gravida får mycket mindre ont och yogan hjälper också till att förbättra sömnen och minska stress och oro. Blivande mammor som tränade gravidyoga regelbundet hade också bättre blodtrycksnivå än de som inte gjorde det. Yoga för gravida gör kvinnan starkare, både fysiskt och mentalt och den hjälper henne att bättre klara påfrestningar och stress – inte bara inför förlossningen utan över huvudtaget i ditt dagliga liv.

Yogan baserar sig från yogaövningar som kommer från kundaliniyogan. och är bred, komplett, och dessutom en av de mest ursprungliga yogaformerna. Yogaövningarna är till för att utveckla fysisk smidighet, skapa mental avslappning, balans och ge insikt.

Målet med utbildningen
Detta är en utbildning för dig som redan är yogalärare inom någon yogadisciplin. Du får alla verktyg du behöver för att kunna leda gravidyoga.  Gravidyoga ger kvinnan en ökad möjlighet att få en positiv upplevelse av graviditeten, förlossningen och förbereder henne för den nya rollen som förälder. Yogan är också ett bra verktyg att kunna hantera föräldrarollen med allt vad den innebär och är utmärkt för de som mår dåligt efter förlossningen.

Omfattning
Kursen omfattar 2 dagar där vi blandar teori och praktik.
Torsdag och Fredag kl 8:45-15:45

Kursinnehåll
3 olika yogapass med mjuka och effektiva yogarörelser
Grundläggande andningstekniker och andning inför förlossningen.
Medveten närvaro
Inre fokuseringsträning
Uthållighetsträning
Bäckenbottenträning
Djupavslappning
Meditationer för gravida
Positioner på förlossningen
Kursupplägg

Lärare
Ellen Engvall, Mediyogaterapeut och Barnmorska

Vem kan söka?
Du som är utbildad mediyogainstruktör/terapeut.

Material
Du får ljudfiler på de yogapass som vi går igenom. Ett kurskompendium och det material du behöver för att leda gravidyoga. Alla kursdagar filmas och du får tillgång till dessa filmer så att du kan gå igenom kursen igen när du vill och i egen takt.

Kursavgift
3 900kr inkl moms i Sverige, betalas vid anmälan via faktura.
Vid avanmälan mer än 5 v före kursstart återbetalas anmälningsavgiften minus 500 kr i administrativ avgift. Vid avanmälan mindre än 5 v innan kursstart återbetalas inte anmälningsavgiften. Om du väljer att avbryta utbildningen under pågående kurs återbetalas kursavgiften endast om du har ett läkarintyg som beskriver orsaken och där läkaren styrker att kursen måste avbrytas.

Anmälan
Anmälan göres på www.mediyoga.se
Uppge yogalärarutbildning, yogaerfarenhet och syftet med ditt deltagande i kursen.
Faktureringsadress och mobilnummer.

 

 

RÖSTER OM UTBILDNINGEN

”Har fått en bedre forsåelse for hvilken yoga som er bra for gravide og hvorfor yoga er bra for gravide. Har laert teknikker som kan hjelpe den gravide gjennom svangerskapet och fodsel”.

”Jeg er begeistred og glad over å ha meldt meg på denne vidareutdanningen i Mediyoga för gravide. For meg inneholder dette kurset akkurat det jeg trenger for å kunne formidle yoga til gravide på en trygg og god måte. Samtidig synes jeg at det er relevant med egen erfaring som gravid og mor. Ellen tilrettelegger for laering med sine pedagogiske emner, engasjement oh vaermåte på en veldig fin måte. Stikkord: Kraft, tillit og styrke”.

”Kurset har vaert en meget nyttig og inspirerende erfaring. Jeg har selv upplevd å vaere gravid under kurset og det har vaert en veldig fin opplevelse. Jag har følt hvordan øvelsere har påvirket meg og babyen min i magen. Kurset gir den gravide fine, trygge øvelser for kroppen som er i feranding. Den ferberederkvinnen fram mot fødsel og gir styrke til den ferestående oppgaven. Jeg gleder meg til å undervise gravide i denne yogaformen”.

” Ga meg en réel videre utvikling innen Medicinsk yoga, både personligen og med tanke på å instruere Mediyoga. Anbefales varmt til alle uansett om man ønsker å instruere gravidyoga eller ikke”.

Mediyoga for gravide gir meg mulighet til å gi ett godt og inniholdsrikt kurs for gravide i min hjemkommune. Teori og priksis utfyller hverandre på en fin måte. Jeg har fått mange nye ideer til å drive praksisen min med mediyoga videre. Dette kurset anbefales på det varmeste”.

Yoga Stockholm