Om Ellen - Yoga för kvinnor

Om Ellen

”På barnmorskeutbildningen lärde vi oss massor om kvinnlig hälsa och ohälsa genom hela livscykeln. Jag tror att det var det som inspirerade mig att ytterligare bredda mina kunskaper även utanför sjukvårdens gängse kanaler. Graviditet och barnafödande är nog så spännande men med åren har jag sett att det är viktigt att se till helheten när vi ska nå ett högre välbefinnande. Ett ansträngt livspussel och stress är en av de största bovarna till kvinnors ohälsa och medicinsk yoga är ett av många bra verktyg för att skapa en förbättring. Hormonerna är ett annat spöke som förföljer oss kvinnor livet igenom och många kvinnor lider helt i onödan. Infertilitet, besvärlig graviditet, problem till följd av barnafödande, PMS och klimakteriebesvär är ofta hormonrelaterade och går faktiskt att förändra till det bättre.

 

Jag brinner för kvinnofrågor – på flera plan – och att hjälpa kvinnan att blomma livet igenom tycker jag är oerhört inspirerande. Välkommen att välja ur min palett! Jag ger både yogakurser och individuell rådgivning.”

Kvinnans välbefinnande ligger i fokus hos Ellen Engvall – leg sjuksköterska, barnmorska, Lärare och terapeut i MediYoga och gravidyoga, utbildad på MediYogainstitutet. Även utbildad hormonyoga lärare för Dinah Rodrigues. GI-coach och reflexolog, lång klinisk erfarenhet av arbete med kvinnor. Ellen ger kurser och individuell rådgivning vid infertilitet, graviditet och andra kvinnorelaterade besvär som PMS och klimakteriesymtom.
Medlem i IAYT – The International Assosiation of Yoga Therapists.

 

Ellen Engvall är utbildad hos IMY, Institutet för Medicinsk Yoga.

 

 

 

 

 

Ellen Engvall